Informatie

Doel
Het jaarlijkse doel van de stichting Den Haag – Texel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de patiënten van het Juliana Kinderziekenhuis (JKZ).

Elke dag komen er veel kinderen in het ziekenhuis. De meeste kinderen zijn ziek of komen er na een ongeval terecht. Hierbij is het verblijf in de wacht- en behandelkamer meestal erg stressvol. Naast medische zorg hebben de kinderen daarom ook afleiding nodig. Door het creëren van een kindvriendelijke omgeving en de mogelijkheid tot spelen (wat ontspanning te bieden), hopen we het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Sponsoring

Bedoeling is dat elke deelnemer een minimaal bedrag van 100 euro ophaalt. Er zijn deelnemers die dit bedrag zelf in 1x storten maar de stichting waardeert het meer als deelnemers de moeite nemen meer sponsoren te binden in de vorm van familie/vrienden/(vage)kennissen en vooral bedrijven. De sponsor gelden kunnen worden gestort op het rekeningnummer NL66 RABO 01677.60.173 van de stichting ovv het startnummer. Van de te sponsoren deelnemer: bijvoorbeeld TEXEL 62. Natuurlijk zijn ook bijdragen welkom die niet voor 1 speciale deelnemer zijn bedoeld.

Op de website staat rond de rit een meter waar periodiek goed te zien is hoeveel sponsorgelden er zijn binnengekomen. Als deelnemers dat willen dan kunnen ze tussentijds een persoonlijke lijst opvragen.

Den Haag Texel heeft nu ook de ANBI status binnen. Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Meer informatie over de ANBI vinden jullie op de website van de belastingdienst.

De rit

Vrijdag 23 juni 2017 is de start om 9.00 uur bij het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis aan de Leyweg in Den Haag. We kiezen bewust voor de vrijdag om drukte onderweg te vermijden.

In groep rijden we naar de Watertoren (hopelijk onder politiebegeleiding) en vervolgens rijdt iedereen in een eigen tempo naar Texel. We rijden de fietsroute LF1B. Deze route loopt veel door de duinen over mooie fietspaden. Het is geen wedstrijd maar een toertocht, en de enige tijds limiet is de boot naar Texel (20:30 uur).

Onderweg zijn er 2 vaste posten met eten en drinken en enkele mobiele posten in geval van nood. Tijdens de hele dag is er een coördinator actief die contact houdt met alle posten om in de gaten te houden waar alle deelnemers en mobiele posten zich bevinden. De coördinator update ook regelmatig de website op de dag zelf zodat sponsoren de tocht goed kunnen volgen.

Praktische zaken

Inschrijfgeld bedraagt dit jaar 35 euro . In ruil hiervoor wordt bijna alles voor je geregeld.

Op Texel verblijven we in groepsverblijf de Zilvermeeuw (Randweg 1-3, 1796 MV De Koog) of nieuw in 2017 de Vakantieschuur. De vakantieschuur ligt op 300 meter afstand van de Zilvermeeuw. Voor alle deelnemers is hier de overnachting geregeld. Op deze locatie hebben we ook een coördinator om de zaken daar goed te regelen. Vrijdag avond is er eten geregeld voor alle deelnemers. Afgelopen jaren sponsorden een aantal deelnemers zelf ook in natura zodat er ook een drankje klaar staat bij de finish.

Je weekendtas met overnachtingsspullen (schone kleren, slaapzak etc) kan je vanaf een paar dagen van te voren inleveren of op de ochtend van de tocht zelf. Deze tassen gaan met 1 van de bussen mee naar Texel.

De terugweg is niet georganiseerd. Sommige deelnemers gaan zaterdag terug , andere op zondag. Sommige gaan met de auto andere met de trein of met de fiets.

De deelname van Den Haag - Texel is geheel op eigen risico, en de organisatie draagt geen verantwoordelijkheid voor eventuele schade tijdens de tocht. We rijden op de openbare weg, dus de deelnemers moeten zich aan de verkeersregels houden. De tocht gaat veel over duin fietspaden, dus pas je snelheid en groepsgrootte aan de omstandigheden aan.

Website, Facebook, Twitter

Bezoek de website voor actuele informatie. We zijn ook te volgen op Twitter en Facebook.