Doel 2015

Behandelkamer(s)
In het nieuwe JKZ zijn straks 15 behandelkamers.  
Je kent ze wel een keurig steriel wit kamertje met ligbank/bed. Een kruk/stoel voor de behandelaar, gordijnen, kapstok en een kruk voor paps en mams....
Eh nee...dat gaat 'm niet worden..m'n kind voelt zich niet echt op z'n gemak...
Daar gaan en willen we wat mee doen. Een behandelkamer moet kindvriendelijk worden ingericht.. Zal toch geweldig zijn als de patiëntjes ipv de pijn een traantje moeten laten als ze de kamer weer moeten verlaten...
Zover zal het wel niet komen...maar hier ligt de uitdaging van 2015 en daar gaan we voor. 
DE DHT BEHANDELKAMER en het liefst 2.

Wat nog meer..
Na de levering van de buidelstoelen hadden we nog wat centjes over van 2014.
We hebben al gemeld dat er mobiele hemeltjes komen voor couveuses.
Met de rit van 2015 doet de gehele afdeling kinderfysiotherapie mee. We hebben de medewerkers gevraagd een wens in te sturen als deze er is.
Deze is er zeker. Men wil graag een klim klauter boom plaatsen waar diverse bewegingsactiviteiten aan verbonden zijn.
De kosten zullen rond de 4-5 duizend euro liggen. Hier willen we ons sterk voor maken met de gelden van 2014 eventueel aangevuld met gelden van 2015. 

(Bron JKZ) Hoe gaan de behandelkamers er ongeveer uitzien...
Van de behandelkamer zouden we graag een ‘verhalenkamer’ maken die positieve afleiding biedt, die is afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. De hoofdrolspelers in dit verhaal zijn 5 karakters, vriendjes voor de patiëntjes.  Die maatjes duiken overal op in het ziekenhuis. In de behandelkamer zouden die maatjes ook weer op een interactieve manier terug komen. Daarnaast zouden we graag plezierig rustgevend licht gebruiken die de klinische instrumenten uit het zicht van de kinderen plaatst.